A Vízöntő kor gyermekei

 

 

    Sokat töprengtem azon, hogy hogyan is tudnám leírni mindazt amit ez a festmény képvisel, jelent és üzen. Hihetetlen gyors gondolatok és összefüggések sokasága, majd mikor letettem az ecsetet a mélységes „Csend“ érzése fogott el…

 

 A „Vízöntő kor gyermekei“ c. festményem különlegessége és megmagyarázhatatlan ereje spirituális alapokból indul és a „MOST“-ban teljesedik ki. Felhívja a figyelmet a jelen kor gyermekeinek fontosságára, jelentősségére és igyekszik rávílágítani egy igazságra, amit mindenki tudatosan vagy tudta nélkül ösztönösen keres.

 

„Az biztos, hogy Vízöntő korszak révén régi nem működő rendszereket, korlátokat fog szétrobbantani, azért, hogy egy új, jobb rendszer születhessen meg.“- olvasva a neten….

 

Visszatekintve az elmúlt évekre és ami most előttünk áll, nem feltétlen a pozitÍv dolgokra gondoltam volna világszinten. De tévedtem!!!

 

A festményt lassan egy éve kezdtem el festeni, realisztikus ábrázolásban, ahol két kisgyermek játszik a játszótéren. Gyenge volt és nem mondott számomra semmit, közben én is változtam és a gyermekek is, ezért félreraktam a szoba egyik eldugottabb pontján.

 

A napokban nem hagyott nyugodni a gondolat és folyamatosan szólított a kép, hogy vele kell foglalkoznom, mert ezt most meg kell csinálnom, ösztönösen. A művészetnek az a jó oldala, hogy mikor túllépsz azon, hogy megfelelj másoknak, csak te vagy és a kép. A gyermeked, akit ha furcsán is hangzik újra és újra meg kell szülnöd, majd a végeredménynél egy leírhatatlan csodálatos érzés.

 

A képen 2 gyermek látható, egy lány aki kristálygyermek és egy fiú aki indigó gyermek /Noel kisfiam volt a modell/. Együtt játszanak az életet és tudást jelképező vízzel. A víz folyását a felülről áramló aranyfény erősíti fel, amely a spirituális isteni jelenlétet jelképezi, szándékaik tiszták és együtt csapatban dolgoznak.

 

A régi sablonokat maguk mögött hagyták, amit a biztos oszlopokra helyezett háttérben megjelenő játszótér elemek szimbolizálnak. A víz folyik, a tudásvágy végtelen. Tudják, hogy itt nem az egyén a fontos, hanem a csapatmunka, a testvériség és nem utolsó sorban a fejlődés. A festmény fontos része a levegő  és az örvénylés, a megfoghatatlan dolgok nagyobb szerepe, az eszmék fontossága, a koncepció mondanivalója, a szabadság érzése. Ennek a generációnak sokkal nagyobb ereje van a változtatásra.

A Vízőntő nem enged birtokolni, a Vízöntő elenged, a Vízöntő szabad...

A technikai fejlődések és internet korát élve én is azt látom, hogy olyan területekre visz az élet, amit magam el sem tudtam volna képzelni a saját életemben, mint szakma. A technika, a Social Media plattformok, a mesterséges inteligencia, a felhő alapú dolgok, az elidegenedés és higyjétek el vezető helyen beugrik a környezetvédelem is. Ezek közül szinte bármelyiket és mindet is erősen mozgásba hozhatja az Új kor.

      Néző lettem én is ebben a történetben, mert rettentően kivácsi vagyok a történet végére.

      Vajon mi lesz a következő lépés? Hogy változtathat a víz folyásán egyetlen egy ember?

 

Bármennyire ijesztően is hangzik, azt tudom mondani, hogy legyetek bátrak, keresd meg magadban ezt a gyermeket és tudd, hogy ő számít rád, szeresd és mond el neki, hogy szereted és bármennyire is ijesztőnek tűnik most 2021, 2022…. az Új kort „Te“ alkotod, Te és a gondolataid.

 

 Hiszem, hogy jó úton járunk, csak egy nagyot kell álmodni!